Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size
Zvjezdarnica Zagreb

Naslovnica arrow Astronomski podaci
Astronomski podaci
Brojne astronomske podatke možete naći u Malom astronomskom godišnjaku kojeg u sklopu časopisa Bolid izdaje Zvjezdarnica Zagreb.

Poveznice:
Opće informacije o časopisu Bolid
Ogledni primjerci časopisa Bolid

Uz to na našim stranicama objavljujemo podatke o izlascima i zalascima Sunca u Zagrebu, počecima godišnjih doba i Mjesečevim mijenama.
Preporučujemo da za podatke o izlascima i zalascima Sunca za druga mjesta posjetite stranicu on line efemeride.

Podatke o izlascima i zalascima možete naći na i internetskim servisima poput CalSky (www.calsky.com) i The Astronomical almanac.

Izlasci i zalasci Sunca u Zagrebu u 2017. godini
Počeci godišnjih doba u 2017. godini
Mjesečeve mijene u 2017. godini

Napomena: Svi ovdje objavljeni podaci iskazani su po SEV-u. Kada je u upotrebi ljetno računanje vremena navedenim podacima potrebno je dodati jedan sat. Odluku o uvođenju ljetnog vremena za određenu godinu donosi Vlada Republike Hrvatske (Uredbu Vlade Republike Hrvatske o računanju vremena možete naći u "Narodnim novinama").

Izjava o odricanju od odgovornosti
Svi podaci na ovim stranicama informativnog su karaktera i Zvjezdarnica Zagreb ne preuzima odgovornost zbog eventualnih grešaka i posljedica nastalih korištenjem objavljenih podataka.